FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest
Pin It

Utrustning i studion

vox ac30Vill du använda samma förstärkare som Fall Out Boy, The Mars Volta, Nickelback m.fl? Då är denna förstärkare något för dig. VOX AC30 är fabrikatets klassiker och ansikte utåt.

 

En helrörsförstärkare som har blivit lite av en standard i professionella inspelningsstudios. Tillverkad i England med klass A rör (3 st ECC83, 4 st EL84 och st 1 GZ 34) ger den ett ljud som saknar motstycke. Den har försetts med 2x12”-element.

 

Register to read more...

Universal Audio SOLO 110 Precision Class a Mic Pre & DI BoxUniversal Audio SOLO/110 är en highend mikrofonpreamp av absolut världsklass, vinnare av 2007 års Future Music Ace Awards.

 

Det är en singel kanalig mikrofonförstärkare handbyggd i USA. Den producerar ett klart och dynamiskt opåverkat ljud som ändå ger en varm och mjuk känsla. Universal Audio SOLO/110 smickrar alla typer av mikrofoner, de billiga budgetmikrofonerna till de påkostade supermikrofoner, med sitt signatursound.

 

Register to read more...

TL Audio 5050 Mono Tube Preamp & CompressorTL Audio är ännu en tungviktare inom studioutrustning. TL Audio 5050 tillverkades på begäran av användare som efterfrågade en kombination av toppkvalitativ mikrofon/instrument-preamp och mono-kompressor.

 

Register to read more...

Studio Project B1 MikrofonStudio Project B1 är en återkommande hyllad allroundmikrofon som fungerar till precis allt. Mikrofonen, som är av kondensatortyp, tål extremt höga ljudvolymer vilket gör den effektiv till uppmickning av t.ex. trummor, blås och förstärkare.

 

Register to read more...

Steinberg Nuendo 4Alla har ju hört talats om Steinberg Cubase! Steinberg Nuendo är storebror till Cubase anpassat för större inspelningsstudios som behöver mer kött på benen. Steinberg Nuendo 4 erbjuder avancerad audioinspelning, redigering och mixning för de professionella projekten. Programmet är välutrustat med mängder av toppkvalitativa verktyg, effekter, synthar mm.

 

Register to read more...

SSL Preamp SL615ESolid State Logic SSL615E Dual Mic Preamp är den absoluta tungviktaren när det kommer till mikrofonpreamps.

 

Register to read more...

Shure SM57 MikrofonLegendaren Shure SM57 har varit en given standard i studio - och livesammanhang i många år, perfekt för uppmickning av instrument och sång.

 

Register to read more...

Shure SM7B MikrofonShure SM7B är en dynamisk mikrofon, mycket populär inom TV och Radio, men även i studiosammanhang.

 

Register to read more...

Shure Beta 52A MikrofonShure Beta 52A är en legendarisk dynamisk mikrofon med hög output och frekvensrespons designad för baskagge och andra basinstrument.

 

Register to read more...

Sennheizer MD 421 II MikrofonSennheiser MD 421 II är en utav världens mest hyllade mikrofoner! - och uppföljaren till Sennheiser MD 421 som varit en benfast standard i studio - och livesammanhang i över 35 år.

 

Register to read more...

Rode NT1-A MikrofonRøde NT1-A är uppföljaren till klassikern Røde NT1 som tog världen med storm när den lanserades. Den tog snabbt platsen som industristandard och har använts flitigt av såväl hobbymusiker som proffsmusiker. Med ett brett dynamiskt omfång, naturtrogen klarhet och hög SPL-kapabilitet har Røde NT1-A kommit för att stanna. Mikrofonen har en så pass låg brusnivå vilket gör den till en utav världens tystaste studiomikrofoner.

 

Register to read more...

Rode Classic II MikrofonRøde Classic II är den absoluta top-of-the-line mikrofonen av Røde, och använd världen över i högst professionella produktioner. Klassisk av namnet, och klassisk av naturen.

 

Register to read more...

Roland Super JV-1080 SyntmodulRoland Super JV-1080 symboliserar en ny generation av Rolands ljudteknologi. Med fantastiska 64-tons polyfoniska kapabilitet blir möjligheterna med denna syntmodul häpnadsväckande. Roland Super JV-1080 har blivit hyllad i användar - och tidningsrecensioner världen över, och det är inte för intet.

 

Register to read more...

Roland Space Echo RE-150Roland Space Echo RE-150 är en analog tape-delay producerad på 70-talet, älskad av inbitna vintage-fantaster världen över. I och med det digitala övertaget på marknaden är det lätt hänt att glömma bort mäktiga prylar likt Roland Space Echo RE-150. Med detta helgon återskapar du samma typ av sound som Pink Floyd, Beatles samt stor del av den äldre reggae - och dubmusiken hade.

 

Register to read more...

RME Fireface 800 LjudkortRME Fireface 800 det kraftigaste FireWire-ljudkortet någonsin. Det har blivit hyllat i mängder av användar - och tidningsrecensioner världen över i flera år; och trenden tycks inte sina.

 

Register to read more...

Native Instruments Complete 6Native Instruments är den absoluta tungviktaren när det kommer till utveckling av användbar musikmjukvara som pluggar, synthar, samples mm. I Native Instruments KOMPLETE 6 har man sammanställt 7 av de absolut mest tyngsta och prisvinnande programmen i ett och samma kit. Här hittar du programmen NI KONTAKT 4, BATTERY 3, ABSYNTH 5, MASSIVE, GUITAR RIG 4 PRO, FM8 och REAKTOR 5.

 

Register to read more...

Metaltronix M1000Metaltronix M-1000 (topp)
Marshall JCM 900 – Lead (låda)

Fabrikatet Metaltronix började sin business genom att modifiera befintliga Marshallförstärkare. Legendaren Lee Jackson gjorde sig en karriär på att nästan totaltömma Marshallchassin och bygga upp förstärkare från grunden, starkare och bättre, framförallt för de tyngre stilarna. En utav de mest kända resultaten blev den senare kallad Metaltronix M-1000, monstret vi har ståendes i Molotov Studios. Till denna topp har vi valt att komplettera med en Marshall JCM 900 – Lead.

 

Register to read more...

Marshall JCM 900Marshall JCM 900 4500 Dual Reverb (topp)
Marshall JCM 900 – Lead (låda)

Marshall JCM 900 är en fantastisk serie och en av fabrikatets absoluta storsäljare. Det är en rörförstärkare av högsta kvalitet som har hängt med i flera decennier. I detta fall har vi valt att använda en Marshall JCM 4500 Dual Reverb; en Marshalltopp vars ljudkvalitet har blivit hyllat i mängder av användarrecensioner och musiktidningar världen över. Till detta har vi valt att komplettera med en JCM 900 – Lead, kabinetten skapad för återge toppens kapacitet med högsta precision.

 

Register to read more...

Line Audio CM3 MikrofonLine Audio CM3 är en sann allroundmikrofon i kondensatorformat, inte mycket större än ett finger. Mikrofonen är handbyggd av Roger Jönsson (Line Audio).

 

Register to read more...

HearbackHearback är ett digitalt system för återhörning i studion. Eftersom Molotov Studios inspelningsstudio är byggd för ändamålet Liveinspelning, så krävs det ett väl fungerande återhörningssystem.

 

Register to read more...

Gretsch Catalina Maple TrumsetTrumset: Gretsch Catalina Maple
Cymbaler:
K Custom Dark Crash 18”/45 cm
K Dark Thin Crash 17”/ 43 cm
High Hat AAX Stage Hats 14”/36 cm SABIAN
SABIAN Hand Hammered Raw-bell dry Ride 21”/53 cm

 

Register to read more...

Event 2020 Bas V2 Studiomonitorer I en professionell studio krävs riktigt bra lyssning! I Molotov Studios har vi akustikbehandlat kontrollrummet för en ultimat lyssningsatmosfär.

 

Register to read more...

API  A2D Stereo PreampAPI Audio är en tungviktare vad det gäller mikrofonpreamps och har ett gott anseende som producent av högkvalitativ studioutrustning.

 

Register to read more...

AKG C2000B MikrofonAKG C2000B är en högkvalitativ allroundmikrofon av kondensatortyp, hyllad av musikteknikvärlden som den ideella arbetshästen.

 

Register to read more...

AKG C414 B II MikrofonAKG C414 BII: Utsedd till bästa mikrofon 2005 (TEC-priset). Högkänslig kondensator allroundmikrofon med ultralåg brusnivå, perfekt för inspelning av sång och blås mm.

 

Register to read more...