FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest
Pin It

Studio Inspelningsstudio Musikinspelning Stockholm

...oavsett vad du kallar det - vi gör jobbet! studio stockholm

 

Inspelningsstudio/Studio med professionella inspelningstekniker och utrustning i toppklass, hittar du bara sex minuters resa från T-centralen. Vi har studioverksamhet i fräscha lokaler på Gärdet, och hjälper dig med musikinspelning - tills du är nöjd!

 

Studion

Studion består av så kallade flytande rum, ytterst lämpliga för musikinspelning då de erbjuder högsta möjliga ljudisolering rummen emellan. Studiorummen är också klangbehandlade för att optimera deras akustiska egenskaper. Vi har allt ifrån totalt dämpade rum till mycket ekande sådana, något som uppnås med så kallade fiberfloat och APD-paneler.

 

Utrymme

Molotov Studios inspelningsutrymmen är uppbyggt kring fyra studiorum, ett kontrollrum, ett stort trumrum, ett förstärkarrum samt ett sångbås. Därtill har vi tillgång till ytterligare tio rum för musikinspelning.

Vi kan spela in upp till 52 kanaler samtidigt i 24 bitars upplösning, i 48 eller 44 khz.

 

Inspelning

Drömmer du om en musikinspelning/demo? Eller varför inte en hel fullängdsskiva - inspelad, mixad och mastrad av proffs i en professionell inspelningsstudio? Då erbjuder vår inspelningsstudio rätt musikinspelning för dig. Våra välinredda lokaler andas musik och står till förfogande att boka alla dagar i veckan. Studion är utrustad med ett antal olika gitarr- och basförsträkarmärken, trummor och cymbaler.

 

Ljudprover

Nyfiken på hur en musikinspelning inspelat hos oss låter? Lyssna på ljudprover från inspelningsstudion i mediaspelaren till vänster.

 

Priser

Priser varierar beroende på tid och veckodag, och inspelningstid bokas här. I priset ingår alltid ljudtekniker/producent och schemat för studiotid hittar online.

 

Liveinspelning

I vår inspelningsstudio har du även möjlighet att göra liveinspelningar med fullständig ljudseperation mellan instrument. Detta uppnår vi genom ett stort antal ljudisolerade lokaler. För mer info, se Liveinspelning.

 

Övrigt

För den som vill utföra stora delar av musikinspelningen hemma men saknar goda möjligheter att spela in trummor, rekommenderar vi att spela in detta hos oss. Givetvis är det heller inga problem att ta med sig de separata inspelningsspåren hem och göra sina egna mixar om så önskas.

Den som vill ta med sig egen utrustning till inspelningsstudion gör det enkelt via inlastning från angränsande garage, och precis som den som repar i våra lokaler har du som hyr studiotid tillång till pentry, lounge och toalett.

I anslutning till vår studio finns även kaffemaskin och varuautomat.

 

Boka tid för musikinspelning. Här kan du se lediga tider i Molotov Studios inspelningsstudio. Du bläddrar veckovis med pilarna i schemats övre vänstra hörn. Om det står upptaget så är tiden inte tillgänglig för bokning, övriga tider är lediga. Datumvisaren är efter amerikansk standard, 1/12 betyder alltså 12 januari osv. Studion är alltid tillgänglig för bokning mellan 08:00-23:00 alla dagar i veckan.

 

Register to read more...

Här kan du se vilka tider som är lediga i studion, samt skicka en bokningsförfrågan. För att boka en ledig tid, se vilka tider som är tillgängliga på schemat längre ner på sidan.Fyll sedan i formuläret och skicka!

 

 

 

 

Register to read more...

Här följer en guide för dig som ska göra en musikinspelning hos Molotov Studios. Vi rekommenderar att du läser igenom detta och skapar dig en uppfattning om hur du bör förbereda dig inför en inspelningsprocess.

 

Register to read more...

Genom åren har många band och artister spelat in hos Molotov Studios, både etablerat och oetablerat. Ibland har vi spelat in och producerat en hel produktion, medan vi vid andra tillfällen endast lagt ett fåtal instrument, eller mixat färdiginspelat material. Nedan följer en lista på de band och artister som har spelat in hos oss.

 

Register to read more...

VokalistrummetI Molotov Studios kan du genomföra alla typer av produktion. Vi har lång erfarenhet inom branschen och har kvalificerade utbildningar inom musik - och ljudproduktion. Vi har jobbat med allt från osignerade band till etablerade artister. Vi jobbar även med att skriva låtar på beställning av artister och förlag.

 

Register to read more...

Molotov Studios är byggt för detta ändamål med flera separata och kraftigt ljudisolerade rum. Detta innebär att man kan stå i samma rum och spela in (med hörlurar) medan ljudupptagning av varje instrument sker i separata rum. Varje instrument hamnar på så sätt på sin egen kanal, opåverkad av övriga instrument. Detta gör att man kan justera fel i efterhand på det gällande instrumentet, utan att behöva spela om hela sättningen.

 

Register to read more...

Kontrollrummet, inspelningsprogramI Molotov Studios studiopriser ingår alltid en studiotekniker. Studioteknikern mixar materialet efter vad du efterfrågar, tills det att du är nöjd. Vi har erfaren personal med gedigna utbildningar inom musikproduktion och ljudteknik. Studiotekniker kommer att hjälpa dig, komma med förslag och jobba för att du ska bli nöjd med slutresultatet. Vi är tillmötesgående och lyssnar gärna på referenser när du är ute efter ett speciellt sound. Huvudsaken är att Du är nöjd. Vi använder oss av Steinberg Nuendo 4 har mängder med verktyg i form av högprofessionella mjukvarusyntar, samples, effekter mm.

 

Register to read more...

Mastering

Mastering är sista steget i en musikproduktion. Här förstärker vi känslan av låten och dess upplevelsel. Masteringen ser till att musiken är anpassad till olika typer av lyssningsmiljö och akustik. Du får upp volymen och din musik låter helt enkelt bra i alla typer av högtalare, hörlurar och rum.

Mastering är sista steget innan resultatet når lyssnaren.  

 

Priser 

1 låt 400:-

4 st låtar 1499:- 

10 låtar 3499:- 

 

EXTRA TJÄNSTER

ISRC-kod 200:- /låt eller 500:- /skiva

DDP-kodning 500:- /skiva

Provskiva 100:- /skiva

Priserna är exklusive moms.

 

Register to read more...

Gratis musikinspelning? - ja, faktiskt!

 

Många av de band som spelar in hos har fått gratistid i våran inspelningsstudio - detta genom att ha spelat på liveklubben Fight Club!

 

Register to read more...

Nedan anges priser för Studio inkl. moms. I priserna ingår alltid studiotekniker och producent.

 

Det kostar inget extra för mixning och mastering utan all typ av produktion utförs under bokad tid.

 

Register to read more...